In de microbrouwerij ontwikkelen en brouwen de brouwers van Duvel-Moortgat bieren die enkel ter plaatse kunnen worden gedegusteerd en gekocht. De focus ligt hierbij vooral op smaken die inspelen op een seizoen of een specifieke gelegenheid. Denk daarbij aan Maredsous-bieren met een fruitsmaak voor de zomer of een winterbier, allemaal gebrouwen in beperkte volumes.
Blond abdijbier
Maredsous Blond is een helder en goudkleurig bier met een grote, witte schuimkraag. De aanzet is deze van honing, een beetje gerookt in de neus en met een subtiele karameltoets. Het bier heeft een zachte bitterheid maar kan ook rekenen op een duidelijke en aangename hoppigheid. Dit alles wordt afgerond met een loepzuivere nasmaak.
Donker abdijbier
Maredsous Bruin is een mooi bruin-rood bier met een rijke, lichte schuimkraag. De aanzet is karamel, onmiddellijk gevolgd door een uitgekiend gebrand aroma waardoor de gedachte aan mokka niet ver weg is. Het bier is erg zacht, niet te zwaar maar niettemin kan men duidelijk de aanwezige alcohol proeven. De bitterheid komt eerder van een nootachtig karakter gecombineerd met het gebrande van de gebruikte moutsoorten.
Amberkleurig abdijbier
Maredsous Tripel is een amberkleurig bier met een rijke witte schuimkraag. Het boeket is een complex geheel van fruit (banaan), alcohol, hints van rozijnen en ander gedroogd fruit, met een vleugje karamel, wat in de smaak voorzichtig doet denken aan zoete siroop. Het bier smelt als het ware in de mond met op de achtergrond een zachte bitterheid.
Wit abdijbier
Maredsous Extra is een doordrinkbier, harmonieus van smaak met een mooie balans tussen bittere en hoppige toetsen, lichte kruidigheid in de neus...
Ontdek dit unieke bier, gebrouwen voor de gemeenschap van Maredsous en enkel verkrijgbaar van de tap op de Abdijsite.